Det är musiken som skapar oss

Sitter här hemma hos pappa och lyssnar på musik genom de bästa högtalarna jag har varit med om, och känslorna strömmar igenom kroppen. Fan vad jag älskar musik. Om den inte fanns skulle nog jag inte vara där jag är idag, det skulle nog inte någon. Det är musiken man tar till när man känner sig nere, eller när man vill må bra. Det är musiken man tar till när man vill bli på ett visst humör. Musiken hjälper oss genom det vardagliga, det svåra. Musiken tillåter oss att vara vart vi vill, vara vem vi vill och skapa vad vi vill. Det är en tillflykt, men en underbar sådan.
Musiken påverkar en på alla sätt. Musiken är det jag har tagit till tröst när det har varit svårt, när jag vill kunna tänka klarare och ta kloka beslut.
Jag älskar hur en låt kan få en att minnas, få känna vissa känslor man en gång känt och få dem att kännas nya.
En låt jag tycker ni ska lyssna på om ni inte redan har gjort det är Annie Lennox - Into the west. Den låten leverar verkligen känslor på hög nivå. Jag har lyssnar på den väldigt många gånger men känslorna är lika starka som första gången jag lyssnade på den. Hon har en sådan stark och unik röst.
Nu ska jag sitta här en stund till och bara njuta. Sen ska jag ta mig ut i kylan för en promenad, och drömma mig bort med hjälp av musiken.

Bli kvitt beroendet av persilja

Dagen började inte så bra. Vadade i snö påväg till jobbet, så det rann ner i mina uggs. Gick knappt och gå någonstans då det nästan inte var plogat, vilket resulterade i att jag var nära att bli påkörd. En gubbe med snöslunga såg troligtvis inte mig, eller kanske han gjorde det, och sprutade all snö över hela mig. Vilket resulterade i att jag såg ut som frankensteins farmor i ansiktet. Sen såg man inte vart man gick utan fick nästan chansa lite, vilket resulterade i att jag nästan kom försent till jobbet.
Men, jag var inte bitter så länge, eftersom jag fick sitta bredvid Madde under hela dagen. Och Fia satt med på ett hörn också, och vi spårade sakta men säkert ur. Under lunchen satt vi och pratade om hur svårt det är att sluta röka på persilja och dill, sen blev jag kallad för lus (!?) och de klandrade mig för att jag hade kommit i klimakteriet, för jag tyckte det var så satans varmt. Jaja, retas kan de göra, but I love them anyway!
Jag och Fia slutade samtidigt så vi gjorde oss redo för att kämpa hemåt i snökaoset. Men då kom tappra Richard och erbjöd oss skjuts hem! Tack och lov säger jag bara. Just ja, det bjöds på julmat på jobbet också, satt jäkligt bra i magen vill jag säga!
Har tagit hand om diskberget som jag samlat på mig under helgen, knäppte på lite härlig musik så var berget borta på några minuter bara! Men jag kommer nog aldrig bli van eller börja gilla att handdiska, usch! Matrester överallt och fingrarna blir alldeles skrynkliga. Fy och blä och tvi!
Och som sagt har jag börjat motionera nu igen, underrrbart! Tog mig en promenad på 40 minuter idag. Var först påväg till macken innan de stängde för jag behövde cigg, klev in i butiken, var på väg till kassan, och när kassörskan tittar på mig och jag känner mig redo för att säga vad jag vill ha, inser jag att jag hade glömt pengarna hemma. Men jag tar det faktiskt som ett tecken! Ett tecken på att jag ska sluta röka! Hoppas det går vägen då...
I morgon väntas jobb, 09:45 till 17:30. Sen ska jag hem till pappsen som fyller år. Ska bli trevligt!
För övrigt taggar jag för julafton och juldagen. På julafton blir det till att umgås med familjen under dagen, sen senare på kvällen åker jag hem till John för att spela kort med Sarah och fler till småtimmarna.
På juldagen blir det förfest hemma hos mig (vad fan tänkte jag med?) Sen krogen. Och jag vet hur det kommer bli, jag kommer städa lägenheten så det blir kliniskt rent, sen dagen efter kommer det se förjävligt ut. Men men, det löser sig! Tycker det ska bli kul att träffa lite folk man inte har sett på ett tag, umgås och skratta!
Nä, nu har jag tjatat nog för idag. Kollade aldrig på Inception igår, kanske ska försöka mig på det nu. Så god natt på er, dröm sött! Själv ska jag drömma om en sandstrand, en kall drink i handen och en solhatt på huvudet. Mmm, kanske ska ta och sova på en gång?....


Hon som är nöjd och glad just nu!


Tillbaka på banan

Då har ännu en vecka nått sitt slut. Det har varit en mestadels tråkig vecka tycker jag. Beror väl mest på att jag har varit sjuk. Och innan idag har jag inte motionerat på 6 dagar! Usch, inte alls likt mig. Men just den här veckan värderade jag min hälsa och passade på att bara vila och ta det lugnt. Ville inte riskera att bli sjukare när det är så nära inpå juletider.
Så i morgon börjar jag på nytt och börjar motionera igen, sakta men säkert. Ska inte överbelasta luftrören.
Och snart är det julafton, gud så tiden går fort! 2010 är nog det året som har gått snabbast.
Alla julklappar är inhandlade, tack och lov! Extremt skönt att ha det gjort.
Nä, nu ska jag försöka bli trött, kanske ska ta och kolla på Inception, lånade den av brorsan här om dagen men har inte tittat på den ännu, folk säger ju att den är väldigt bra.
Och i morgon är det dags för jobb, inte så långt pass. Efter det blir det hemåt och fixa i lägenheten.


Fick ett sms från Daniel i morse som gjorde min dag, helt underbart hur ett sms kan få en att må så mycket bättre :) Så det tackar man för!

God natt gott folk!

Sjukling

Det har blivit lite bloggtorka, men det är lite såhär att jag har åkt på världens hemskaste hosta. Kunde inte sova inatt, hade ingen röst så jag kunde ej jobba, fick åka till doktorn, där de informerade mig om saker jag redan vet om; Det är ingen bakterie, inget virus, lungorna låter bra, blablabla. Utan det är luftrören och luftvägarna. Jag är så van nu och så trött! Jämt, jämt ska det vara nå skit.
Kan ju bara slänga in en liten info; Jag föddes 2,5 månader för tidigt, så mina luftrör är inte helt utvecklade, de är för trånga, när de blir överansträngda, ja, då gör de uppror kan man säga! Krupp, kikhosta, luftrörskatarr, been there, done that. Och nu detta, vet inte vad man ska kalla det, men det retas i halsen så fort jag tar ett andetag, vilket resulterar i att jag hostar, och hostar, och hostar, vilket resulterar i att min röst blir hesare, hesare och hesare. Det gör ont när jag andas och jag måste ta djupa andetag. Hostan är så kraftig, och tro mig, ni vill inte veta hur den låter, folk blir nästan lite avskräckta.
Det är frustrerande, varje vinter får jag något problem.
Jag kan inte börja med någon riktig sport, på grund av detta. Fick ju någon slags mani för två somrar sedan och skulle ut och springa varje dag, vilket jag gjorde, vilket gjorde att jag fick luftrörskatarr i tre månader.
Ursäkta om inlägget låter tråkigt, eller ja, det vet jag att det gör. Men jag kände för att klaga och tycka lite, liiite synd om mig själv.



En sak gör mig på bättre humör, beställde hem en klänning från Nelly som jag tänkte ha nu i juletiderna, och den sitter som en smäck! (säger man så?) Aja, den passar utmärkt, och den är bekväm också! Nu ska jag bara försökta komma på vad jag ska ha för skor...


Wonderdress!

Klickade för ett tag sedan hem kanske väääärldens snyggaste klänning från Nelly! Mums!
Nu kommer man bara gå och gruva sig i några dagar för hur den kommer sitta på, om den kommer passa eller inte. Men jag får hoppas!
Hur den ser ut får ni se när jag har fått hem den. Dock vet jag inte om jag ska ha den på nyår eller inte, den är inte svart.. Men man måste faktiskt inte ha svart på sig. Men det är snyggt.
Men den klänningen jag beställde hem idag kan jag nog ha på juldagen i såfall :) Nyårsklänningen får jag ge mig ut i butikdjungeln och leta efter, tillsammans med andra panikslagna kvinnor.
För övrigt vill jag verkligen inte ha vinter! Jag vill ha sol, värme och gläädje överallt. Visst, det är ju glädje under jul och nyår, men inte lika mycket som under sommaren. Jag är så less på att sminket ska fastna på halsduken, att mössan kliar och att jag måste ta av mig vantarna varje gång jag måste göra något på min touchmobil. I-landsproblem? Yeah!
Aja, nu ska jag försöka bli sömning, har ett mindre roligt arbetspass i morgon. Men tanken på att jag får träffa alla goa tjejer på kvällen kommer göra det lättare! :)
Puss och god natt!


Visst passar jag i Natalies glasögon? Haha, hon ser lite misstänksam ut där i bakgrunden :P

På bättringsvägen!

Äntligen har jag börjat låta som en människa när jag pratar! Hejdå efterblivna kråka, kaaah.
Och jag vill tilläga att det är såå tråkigt att bara sitta hemma, man börjar seriöst klättra på väggarna! Plus att jag inte kan gå ut och gå, för om man är tjock i halsen och hostar konstant är det nog inte bra att suga i sig en massa kalluft, nä.
Och jag är faktiskt en aktiv människa så det har inte varit lätt för mig. Jag måste röra på mig varje dag på något sätt. Men jag har insett nu att jag kommer bli frisk snabbare om jag bara stannar hemma och vilar.
I morgon ska jag i allafall testa jobba, hoppas rösten håller, vill inte behöva gå hem.
Och idag kommer Agnes hem! Tjohoo! Så i morgon är vi ett par brudar som ska gå ut på quiz, blir dock väldigt nyktert för moi, men det kommer bli kul ändå!
På fredag är det ju som sagt dags för svullo hemma hos Natta. Fredagsmys på högsta nivå, åh vad jag längtar! Och på lördag ska jag och några andra tjejer från jobbet fira Madde för att hon är klar med skolan. Så det är lite fullt upp de dagarna som skall komma, men det har jag inget emot.
Nu ska jag kolla klart på Project Runway, sen blir det matlagning, stekt lax med fetaostsallad, muuuums!


Some words it feels like you wait your whole life to hear, and some words you wish you never heard at all.


Alltså seriöst, jag måste sluta kolla på gamla bilder på mig.. ge mig tillbaka mitt blonda håår! Snyft...


Vill ha

När man ligger hemma och är sjuk bläddrar man runt mycket på internet. Har idag försökt hitta någon snygg nyårsklänning att trycka på sig.. Nelly brukar ju ha många snygga klänningar, men jag hittar inte direkt någon som faller mig i smaken. Får ge mig ut i butikerna istället och försöka hitta den lilla svarta.


Mums....


Ett par nya, snygga skor vill jag också ha. För jag har ju verkligen brist på det. Host. Frågan är ju om man ska våga använda ett par vanliga klackskor eller om man ska köra säkert med stövlar. Vill ju inte direkt spendera nyårsafton på akuten med bruten fot.

Ge mig alla dessa skor, nu tack!

 

Fast de snyggaste klackarna jag hittade var nog dessa:

Jag menar, snacka om fynd! Och vad lätt att gå runt i de där på ishal mark. Eller ännu bättre, skaka på stjärten med dom på krogen! Tror dock att jag kan göra dessa klackskor själv, tror pappa har lite spik över i källaren.

 

Och till sist, eller okej, näst sist. Jag vill färga håret... Igen! För 3456755:e gången. Stackars mitt hår, men jag tröttnar så oerhört snabbt! Nu vill jag ha ljust hår igen, och någon slags frisyr... Vet dock inte vad för frisyr, men färgen vet jag!

Den här kvinnan har seriöst världens snyggaste hår och hårfärg. Och det är precis såhär jag vill ha mitt hår! Ska göra allt i min makt för att få det liknande i allafall.

 

Och den sista punkten på min villha-lista, blåa linser. Jag är så trött på mina bruna och vill ha en förändring! Ska försöka beställa hem ett par fort.

 

Ja, detta inlägg resulterar hur pass tråkigt jag har det.


Efterbliven kråka

I morse när jag vaknade kändes det som att någon hade dragit sandpapper i halsen på mig, och inte mycket till röst hade jag heller. Att sitta och prata med kunder hela dagen kändes inte som en möjlighet, så jag ringde och sjukskrev mig. Lika bra det, har hostat hela dagen och är alldeles hes. Låter som en efterbliven kråka!
Så denna dag har ej varit produktiv. Men lika bra att vila så rösten blir bra igen.
Ska försöka mig på jobb i morgon i allafall.
Denna vecka ska det hinnas med mycket. Ska försöka få tag på en tvättid på min lediga dag. Troligtvis är det redan fullbokat, eller så är det så att den enda tiden som finns är från klockan sju på morgonen till tolv. Och hur pepp är man att gå upp och tvätta då, när man är ledig och allt? Inte ett skit! Jag skulle ju kunna gå och kolla nu vilka tider det finns, men det orkar jag inte.
På Onsdag ska jag nog träffa Natalie, fika och prata lite skit, som vanligt. På torsdag kommer Agnes äntligen hem från England, då ska jag och några andra tjejer dra ut henne på Quiz. På Fredag kommer Nathali hem, då ska vi ha ett svullo hade vi tänkt. Och för er som inte vet vad ett svullo är så kan jag snabbt förklara: Alla som är bjudna tar med sig godsaker, vi samlas och har det trevligt, spelar något spel, skrattar och sånt. Det är en tradition vi startade för ca 4 år sedan. Så det ser jag fram emot!
Ska också försöka träffa törebodingen Emma också innan hon åker hem till Töreboda. Hoppas jag hinner med det!
Så denna vecka ser bra ut, lagomt med jobb och mycket, mycket mys med vännerna!
Nu ska jag göra mig lite te för halsen, sen försöka sova då jag ska upp klockan sex i morgon. Usch...



Jag och Agnes

Harry Potteeeeeer!

Nej jag har inte gått på bion och ska skriva om den, och nej jag ska nog inte se bion heller förrän jag har sett alla föregångna filmer. Rubriken har en helt annan mening.
Har haft en bra dag på jobbet tack vare en underbar brud, Madeleine Sjöberg! Så mycket som jag har skrattat och så mycket som vi har flummat! Det behövdes kan jag säga.
Tycker faktiskt väldigt synd om henne då hennes killes hus brann här i veckan, det brann inte upp men allt blev rökskadat. Så jag gjorde henne på lite bättre humör idag, kändes bra.
Ibland behövs det sådana dagar då jobbet kan vara lite påfrestande på humöret, helt beroende på vad man får för slags kunder under dagen. Men jag märker att så fort man är på bra humör och får positiv energi, i detta fallet, från Madeleine, så blir allt så mycket lättare!
Dock måste nästan alla andra på arbetsplatsen trott att vi är lite efter, men det är vi ju i och för sig. Ingen nyhet där ;)

Vi kan ju ta lite citat som följdes av en massa skratt:

Madde: Alltså, jag kunde inte sluta skratta när det ringde
Jag: Varför inte?
Madde: För att jag tittade på dig!


Jag: Ååååh, jag börjar bli gammal!!
Madde: Jag vet....


Jag: Now we are going to speak engliiish
Madde: Yes we are!
Jag: Like Harry Potter (med en överdriven brittisk accent)
Madde: Harrrrry Pottäääär
Jag: Dont be sad
Madde: But i fired my house (?)


Ja, det är säkert hur tråkigt som helst att läsa, men just för stunden var det apkul!
Nu ska jag försöka sova i rimlig tid, i morgon väntas jobb 09:00 till 14:00, senare på kvällen ska jag hem till Anneli och julbaka med lite gott folk! Ser jag fram emot :)



Oh Happy Days!

Nattblogg

Men att det ska vara så svårt att bli trött! Kan ju dock bero på att jag vaknade klockan ett på dagen idag.
Vilket jag ångrar nu, börjar jobba klockan halv nio i morgon.
Och rinner gör det ur ena ögat, så jävla drygt. Blir så rätt så ofta sen jag opererade ögat... Och svider gör det för allt smink har kletats ut.... Ska tvätta av ansiktet snart.
Sen är jag täppt i ena näsborren, skönt ändå, att kunna andas ur en i allafall. Får panik när jag är täppt i nästan, känns som att jag inte får någon luft.
Skitvarm är jag... Har varit det hela dagen... Kanske har kommit i klimakteriet? Skulle väl vara något, i 20 års åldern.
Fan vad mycket punkter jag använder mig av i mina inlägg.... Ja ni fattar. Insåg det nu, lite smådrygt kanske, men jag har inte tänkt på det.
Har suttit och klurat på ännu en tatuering, är sugen på en tredje. Kanske en bakom örat? Det är skitsnyggt! Men måste hitta rätt motiv också.
Nä, nu ska jag tvätta av mig mitt smink så det slutar svida. Sen vet jag inte vad jag ska göra... Daniel slutar jobba klockan två, kan ju snacka med honom en stund då så kanske jag blir trött, och nu lät han som världens tråkigaste människa, haha, det är han inte. Men jag blir mycket lätt trött när jag pratar i telefon, kan inte räkna på fingrarna hur många gånger jag har somnat under ett samtal.
Snyggast var nog när jag hade däckat på soffan för någon vecka sedan, vaknade av att det ringde på mobilen, som jag då otroligt nog fortfarande höll i handen, jag vaknar upp med ett ryck och blir så rädd så jag slänger iväg telefonen, så batteriet och skalet såklart flyger av. Datorn ligger på min mage, men den klarade sig oskadd. Tv:n var på, jag var fullt påklädd och sminkad. Känslan av att vakna på det sättet... Ja, går inte att beskriva, föreställ er själva.
Och på talan om att lyckas med saker.
För några månader sedan lyckades jag bränna mig på en Micro på jobbet, förstår inte riktigt ännu hur jag lyckades. Så nu har jag ett ärr på armen, sexigt värre, ska hitta på värsta coola historien om hur jag fick det.
Förra veckan på jobbet hade jag precis hällt upp hett vatten i en pappersmugg, och var påväg till mitt skrivbord, då det blev för hett att hålla i med ena handen, så jag försöker byta, stoppar in mobilen i munnen i ren panik, och precis när jag ska byta hand häller jag ut ALLT vatten på min hand och arm. Sved som ett as gjorde det och det tog ca 3 minuter så var handen och armen alldeles illröd. Så jag gick med ledsen min till en av mina chefer och frågade med darrig röst om det fanns något kylbalsam där, hon gav mig en orolig min med kommentaren:
- Men Christine, vad har du nu gjort?!
Ja, det löste sig i allafall, stod under rinnande kallt vatten i ca 40 minuter sen sved det inte längre, men känseln och rörelsekapaciteten i handen fanns inte kvar pga all kyla. Så jag fick vänta i ytterligare tio minuter för att kunna röra handen igen. Lyckat, så otroligt lyckat!

Och ännu en gång har jag skrivit ett långt inlägg med kanske för mycket onödig information, men är man pigg och rastlös så är man, mmmmhmm.


.....................

Bloggtorka... inga... ord... finner... jag.
Och jag vill inte heller skriva ännu ett inlägg som börjar med: "idag har jag...." bläh! Tråkigt.
En räksallad med vitlöksdressing är förjävla gott för övrigt... Bara så ni vet. Heh.

.......... Hur vet man om det är rätt eller fel och dela med sig av sina känslor för någon? Antingen gör man ju det, och det blir till det bättre, men det kan ju även bli till det sämre. Eller man kanske aldrig vet, utan man måste bara chansa, take a risk so to speak.
Jag har ett litet dilemma nu faktiskt, vet inte alls hur jag ska göra.
Nä, nu blev det för seriöst.
Jag vill göra om designen på min blogg, men vet inte hur man gör, buuuhu. Får fråga Sarah om hjälp, hon brukar kunna sådant.
Vill ha lördag nu, vill ha julbak och julemys hemma hos Anneli med gott folk NU. Men det är ju inte så värst långt kvar, i morgon är det ju faktiskt fredag! Visst är det fredag? Måste kolla............. Ja, det var det. Shit när man är ledig från jobbet håller man inte koll på dagarna lika mycket. Har varit en mycket lugn men behövlig vecka, det tackar min stressnivå och mage för! Nästa vecka blir det lite mer och längre pass, men veckan där efter, alltså julveckan, ska det bli lugnare. Men ska nog försöka jobba på julafton.
Åker kanske till Östersund till nyår, har icke bestämt my mind ännu.
Vill vara frisk i halsen också, blev ju lite småsjuk nu när jag var hemma i dagarna, så då har jag inte behövt ansträngt rösten, men idag när jag jobbade var jag ju tvungen att prata konstant i ca 4 timmar, så det tog kan jag säga!

Nä nu ska jag sluta tråka ut er. Istället ska jag försöka fixa en matlåda tills i morgon.



Kvällstänkande

Hur kommer det sig att man är mest kreativ i sitt tänkande på kvällen/natten? I allafall jag. Det är då alla tankar och känslor svärmar runt och vill göra uppror, göra sig hörda. Jag kommer på perfekta lösningar till problem, inser saker jag inte har insett förut. Men på morgonen känns det annorlunda, då har jag en annan inblick till allt och känner mig inte lika säker.
Kan det vara så att hjärnan har fått arbetat under dagen och släpper tillslut lös allt, gör allt tänkande enklare under kvällen? Och på morgonen när hjärnan har fått arbetat på ett helt annat sätt, nästan vilat lite i drömmarnas land blir det svårare?
Ja inte vet jag.
Jag har blivit mycket gladare nu för tiden, tack och lov. Men såklart kan man inte vara glad hela tiden. Det känns lite svårt just nu, vissa saker, om jag ska vara ärlig. Jag försöker lösa dessa problem med att tänka och resonera med mig själv i mitt huvud.

Jag...

- Kastar nog ut tv:n ur fönstret om jag måste se Bredbandsbolaget reklamen en gång till
- Och mamma monterade upp en hylla så fel som det kunde bli idag
- Har insett att det är apsvårt att köpa julklappar till det manliga könet
- Har nog mer humörssvängningar under de tre veckorna då man inte har den lilla "kvinnoveckan"
- Höll på att ha sönder en prydnadssak på en affär idag och fick en ond blick från kvinnan i kassan
- Har fått höra på extremt killsnack
- Ska få en eller två bitchslaps av Emma
- Tycker Jamie Oliver är charmig
- Vill ha julafton, juldagen och nyårsafton nu
- Känner att jag vill trycka in all glass som är kvar i frysen i käften
- Borde köpa en ny stereo då min pryds av gamla OKEJ-klistermärken med Britney Spears, Avril Lavinge och texter där det står "jag är cool"
- Funderar på att färga mitt hår svart
- Tycker McSteamy är snyggare än McDreamy
- Är hungrig fast jag åt donken förut
- Ska nog äta lite sallad nu
- Tack och hej!

Intervju efter intervju

I morse kom en kvinna från den Europeiska Centralbyrån och gjorde en intervju med mig, Jag var en utvald av 3000 personer i hela Sverige som skulle svara på ca 80 frågor, om allt från hur jag själv mår och vad jag tycker om mitt samhälle. Kändes bra att få yttra sig lite, få sin röst hörd. Plus att jag fick två trisslotter på kuppen, dock nitlotter... Men det är ju alltid roligt att skrapa!
Sen ringde Ulrica och gjorde en liten intervju över telefon till hennes skolarbete, haha, min förmiddag har bara bestått av intervjuer känns det som.
Har precis slängt i mig lite lunch, kyckling och sallad, mums!
Nu ska jag iväg till jobbet i en timme för att gå på en timmes utbildning, efter det ska jag ner på stan och försöka hitta en julklapp till min käre broder. Han är den enda jag inte har köpt nåt till ännu, för det är så svååårt! Han ska nog bara få en teckning istället, med en ren på....
Aja, nu läre jag kila! Slänger upp en dagens outfit ifall det är någon som bryr sig! (Funderar dock på att byta ut stövlarna till mina uggs då jag såg att det var -14 grader ute, fyfan)





Jag måste börja sola lite, är ju fan hur blek som helst! Uffa....

Lite nyttighetstips!

Tyvärr blir det ingen fortsättning på novellen ikväll. Har så mycket tankar i huvudet som svärmar runt, så jag kan inte riktigt fokusera. Istället tänkte jag bjuda på lite nyttiga tips!

Det är ju extremt lätt att bli sugen på något att mumsa på sent på kvällen. Helst lite mackor med ost på och oboy på sidan om. Visst ska man äta det om man vill, men om man istället vill ha ett nyttigt kvällsmål kan jag tipsa om det jag nyss åt!
En skål med a-fil och havrekuddar och ett glas med provivas blåbärsdryck, eftersom jag har problem med magen sen katarren tog jag a-fil istället för vanlig fil och proviva istället för vanlig blåbärssoppa, då det innehåller bra bakterier som håller magen i form! Är man lite mer sötsugen kan man alltid skiva ner lite banan i filen, det är jättegott och nyttigt!
Ett annat tips som jag försöker göra så ofta som möjligt, innan man ska sätta sig ner och äta, drick ett glas vatten som lugnar ner magen lite och stillar hungern precis innan, då äter man inte lika mycket men blir lika mycket mätt!
Och en annan sak, ni vet när man ska äta mat, och det ligger några skivade tomatbitar eller gurka på tallriken? Hur sugen blir man på att äta grönsaker då? Gör i ordning en sallad istället och hacka allt i småbitar, ha i lite fetaost kanske, olivolja och lite svartpeppar. Då blir salladen mer speciell, och mycket godare att äta!
Lika med frukt, jag är extremt dålig på att äta frukt, har tröttnat på det av någon anledning. Men då kan man istället göra i ordning en god fruktsallad. Fokusera på att göra det nyttiga roligare, sen jag har gjort det har jag ätit betydligt mer bra saker.
En annan grej som jag gör är att jag växlar mellan att bara äta kött och grönsaker, och sedan vanlig mat. Idag till exempel åt jag kyckling med wokgrönsaker, jag saknade faktiskt inte att ha lite potatis på sidan om.
På senaste tiden har jag börjat tänkt på vad jag handlar hem, och vad jag äter som mellanmål. Förut insåg jag faktiskt inte hur pass mycket socker det är i t.ex en risifrutti, eller i vanlig yoghurt. Man blir lite lurad av reklamen i affärerna när det står "nu med mindre fett" på till exempel yoghurt. Fettet ska man egentligen inte oroa sig för, det är sockret. Socker är mycket farligare än fett. Jag kollar ofta på innehållsförteckningarna hur mycket socker det är, ju snabbare sockret nämns, desto mer socker är det.
Och på talan om socker, jag äter ofta bara godis en gång i veckan, det är svårt till en början, men efter ett tag försvinner suget och man blir van. Och jag byter ut vanlig choklad mot mörk choklad, istället för chips kan jag äta rostade solrosfrön och istället för läsk brukar jag dricka mineralvatten, för personligen är jag endast ute efter själva kolsyran.
Nu försöker jag inte säga att jag är värsta kontrollfreaket när det kommer till godsaker och mat, jag kan unna mig saker, men ibland vill man ju kunna unna sig lite bättre saker.
När det kommer till motion märker ni nog att jag tar promenader ofta, det är för att det inte är så jobbigt, och det räcker om man tar en promenad på 30 till 40 minuter 3-4 gånger per vecka. Med lite bra musik i lurarna svischar promenadstiden fort förbi!
Ät det ni vill äta, motionera hur och när ni vill, de här tipsen var mer om man är intresserad!

Vissa känslor kan bara försvinna!

Egentligen borde jag ta en promenad nu... Men jag vill verkligen inte ikväll! Uääh. Hm.. Aja, kan väl i allafall ta en halvtimmes. Tog ju faktiskt en 40-minutare igår och i förrgår. Plus att jag har ont i halsen och min röst börjar ta stryk. Uääh igen! Har verkligen inte tid att bli sjuk.
Har rätt så mycket att göra i morgon, händer en hemlis på morgonen/förmiddagen, sen ska jag iväg till jobbet klockan tre på en timmes utbildning. Senare kommer mamma hit så vi ska få upp helkroppsspegeln jag har fått, och skruva upp lite hyllor.
För övrigt tycker jag inte om att känna mig "underlägsen", känna mig svag och liten. Vilket jag gör nu, när en sak påverkar mig mer än vad jag egentligen vill. Det är frustrerande och svårt att skaka av! Men jag tänker inte det låta rubba min good-feeling jag har, för den är alldeles för dyrbar för mig. Så med det sagt ska jag lyfta på röven och ta mig en liten prommis. Sen ska jag slappa resten av kvällen med gott samvete! Ikväll ska jag också försöka fortsätta på den där novellen ni fick ett smakprov på förut, så håll utkik!



Sometimes goodbye is a second chance

Shouldn't let you torture me so sweetly
now I can't let go of this dream
I can't breathe but I feel , good enough.
Shouldn't let you conquer me completely
now I can't let go of this dream


and I'm still waiting for the rain to fall
pour real life down on me


Vad vill du bli när du blir stor?

Ni vet en sån där "mina vänner" bok som man hade som litet barn? Där det var en massa sidor med frågor ens vänner fick svara på. Och om de ville kunde de limma fast en bild på sig själv.
Det fanns en fråga där som löd: Vad vill du bli när du blir stor?
Och jag tror nästan alla, inklusive mig själv (Ja, jag skrev i min egen vänner-bok) skrev liknande:
Jag ska bli en superstjärna, jag ska bli popstjärna, jag ska bli filmstjärna.

Alla ville bli kändisar och stormrika. Jag med. Men i dagsläget om jag själv fick välja, skulle jag skriva något helt annat. Jag vill inte bli någon kändis som alla vet allt om. Visst, det skulle väl vara roligt att få visa upp någon talang man har och tjäna snuskigt mycket pengar på det, vara med i Oprah, vara med i skvallertidningar, få gå på röda mattan, få VIP till det mesta och få trycka på sig designerkläder varje dag. Men fördelar har alltid nackdelar, eller hur?

Tänk att inte kunna gå någonstans utan att alla vet vem du är. Att bli förföljd av papparazzis som frebilt knäpper bild efter bild på dig, och hoppas att fånga ett ögonblick skvallerblaskorna betalar tonvis med pengar bara för att kunna visa upp för världen. Hela ens privatliv försvinner. De måste ha livvakter strosandes efter sig, och i vissa fall får vissa galningar som bryter sig in i deras hem, skickar hotbrev, och vi ska ju inte glömma de kändisar som till och med har blivit mördade, eller någon i deras familj.

För några år sedan skrevs det nästan enbart om Britney Spears, ni vet när hon rakade av sig allt hår och anföll en bil med ett paraply? Alla tyckte hon var galen och det har gjorts en massa parodier på händelsen.

Men jag själv tycker bara synd om henne, inte nog att hon är en världsstjärna, hon blev det när hon bara var ett barn. Hur hanterar man kändislivet då? Ska jag vara ärlig så skulle jag troligtvis göra exakt samma sak om jag var hon. Och hennes mamma gjorde en bok där hon lämnade ut allt privat om Britney, hennes egen mamma, hennes eget blod.

Och jag kan inte räkna på fingrarna hur många barnkändisar som efter vägen har spårat ut, börjat knarka, festar varje kväll, åkt in i fängelse...

Jag lever hellre som jag gör nu, jag kan gå ner på ICA osminkad med världens fulaste frisyr och handla utan att någon egentligen bryr sig. Istället för att någon pappaazzi fångar en bild på mig som sedan trycks i en skvallerblaska med rubriken:

"Såhär såg Christine ut när hon gick och handlade mjölk, rykten går att hon har börjat knarka och sagt upp bekantskapen med hennes familj, av bilden att tyda misstänker vi att alla rykten är sanna!"

Så om jag nu skulle svara på frågan vad jag vill bli här i livet, skulle jag nog svara något liknande som;

Djurskötare, kurator, journalist, författare....


Vem är Christine?

1.HUR GAMMAL ÄR DU OM FEM ÅR?

- 26 år

2. VEM TILLBRINGADE DU MINST 2 TIMMAR MED IDAG?

- Natalie

3. HUR LÅNG ÄR DU?

1,66

ÄR DINA FÖRÄLDRAR GIFTA ELLER SKILDA?

Skilda

VAD FICK DIG ATT VERKLIGEN SKRATTA SENAST?

- Jag och Natalie skrattade tillsammans när jag skulle testa knäppa igång en eltandborste i

affären, som lät jäkligt högt och jag fick stå och kämpa i några minuter att stänga av den

ÄR DU SOCIAL?

- Ja det tycker jag!

TYCKER DU OM ATT MYSA?

Ja det är mysigt.

HAR DU NÅNSIN ÅKT AMBULANS?

Jajjamen

VAD SPENDERAR DU HELST PENGAR PÅ?

Skor!!

VAD VAR DET SENASTE DU KRAFSADE NER PÅ ETT PAPPER?

- Mitt namn tror jag

HAR DU NÅGON TATUERING?

Jag har två stycken

HAR DU NÅGON PIERCING?

Nej men vill ha en i naveln

HAR DU NÅGRA SYSKON?

Två bröder

HUR BOR DU?

I en egen lägenhet

VAD HAR DU FÖR KLÄDSTORLEK?

Small-Medium

VAD TYCKTE DU OM DESSA FRÅGOR?

Ett helt okej tidsfördriv

 


En härlig måndag med trevligt sällskap

Det var en aning jobbigt att dra sig ur sängen vid klockan sex när man inte somnade förrän halv tre på natten. Men tanken på att jag slutade klockan elva gjorde det lite lättare.
Resten av dagen har spenderats med Natalie. Vi åkte först ner på stan och fikade på Waynes. Och jag drack kanske världens godaste chailatte! Fy fasiken vad go den var. Nya favoriten, lätt! Jag kan ju inte dricka kaffe längre efter magkatarren, lite tråkigt faktiskt, men sånt är livet.
Efter cirka en timmes prat och skratt drog vi vidare och kikade i affärer. Natalie handlade lite filtar och grejer till hemmet, som jag också egentligen borde göra. Men jag köpte en annan sak, ett par rosa mjukisbyxor! Haha, vi var inne på Team Sportia och då fanns det en avdelning med joggingkläder som var Limited Edition. Och jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att köpa ett par, i chockrosa! Men de är så söta och verkligen supermysiga!
Vi avslutade våran tripp med ett meal på Sibylla... Ja, hur gick det med mitt nyttiga liv kan man undra? Jag motionerar faktiskt ca 4-5 gånger i veckan så ibland tycker jag att jag kan få unna mig. Men från och med i morgon går jag tillbaka till grönsaker och kött!
På talan om motion, nu ska jag premiärpromenera i mina mjukisbyxor. Här ska det brännas fett!
Ciao!



Ja, är de inte charmiga så säg?

Novell - del 1

Klockan är snart ett på natten och jag är verkligen inte trött.. Vågar inte gå och lägga mig i sängen för när jag sov där sist drömde jag kanske världens hemskaste mardröm! Och så har det varit ett par gånger nu, kan det vara så för att jag har slutat somnat framför tv:n? Att jag låter mig ligga och tänka innan jag sover? Ja inte sjutton vet jag, men jag hatar mardrömmar!
Anyway, sitter och tänker på bra saker man kan skriva om i framtiden. En grej kom jag på som skulle vara rolig, jag har tänkt att jag ska börja skriva en novell, och låta del för del läggas upp här i bloggen, tills den är klar. Så slipper jag skriva ett enda långt inlägg också blir det lite mer spännande. Tycker jag faktiskt var en riktigt bra idé!
Kan väl lika gärna börja nu medan jag är igång! Here it goes:

Det var inte kallt i luften, men hon hade konstanta rysningar. I sin darrande hand höll hon ett halsband. Ett stort, silvrigt halsband med ett stort hjärta. Det kunde lika gärna vara hennes, kallt, hårt och mörkt. Vad hade hon gjort? Hur kunde hon? Hon var ingen hemsk människa, men just denna kväll kunde hon klassas som en av de värsta.
En stark, kall vindpust träffade hennes ansikte, det kändes som ett slag. Ett slag hon förtjänade. Det rann en tår nedför hennes kind, följt av flera.
Varför?
Frågan ekade i hennes huvud. Hon kommer aldrig kunna förlåta sig själv, när folk får reda på vad hon hade gjort skulle de aldrig mer titta på henne likadant, om de nu skulle titta på henne över huvud taget.
Hon höjde sin hand med silverhalsbandet och kastade det så långt hon kunde ut i havet. En sekund senare var det borta, hennes hjärta.

Kvällsfilosofi

Varför blir det alltid så att man tänker så mycket på kvällarna? Tankarna bara flyger iväg hit och dit.
Känslor är speciellt. Vissa är man glad att man har, vissa önskar man hitta... Vissa önskar man att man aldrig har haft.
Jag har blandade känslor just nu... Men de är mest positiva. Jag har blivit så mycket gladare nu för tiden, och det känns alldeles underbart! Nu vill jag ha jul och julemys! Julafton i år ska jag först spendera hemma hos mamma, sedan går jag hem till pappa på eftermiddagen och slutligen åker jag hem till Sarah där det kommer väntas massa mys och kortspel in på småtimmarna, längtar redan!
Nä, nu ska jag kolla klart på Beck och Gunvald Larsson, sedan blir det nog sängen för min del. I morgon väntas jobb, 07:00 till 11:00. Sov så gott alla, och hoppas alla är lika glad som jaaag!



Tummen upp för glädje!

Friends for life

Söndag... Normalt sett brukar jag inte gilla söndagar, men idag vaknade jag med ett leende på läpparna av någon anledning. Underbart!
Helene ringde och sa att hon och hennes pojkvän Max var påväg hit, så jag började röja undan lite grann medan jag hade stereon igång på högsta volym. Att städa och lyssna på musik samtidigt är väl kanske det bästa som finns! Man glömmer bort allt damm man torkar bort, golvet man dammsuger, kläderna man hänger in i garderoben igen, och glasen, tallrikarna och besticken man diskar.
När de kom hit satt vi mest och snackade, de berättade om deras nya lägenhet och så i Stockholm. Helene har fått ett jobb som förskolelärare, tycker jag var bra! Efter lite tjöt och skratt var det dags för dem att åka vidare, och jag fick en mindre chock när jag såg att Helene fortfarande går runt i hennes skinnjacka!! Haha, jag fattar inte hur hon klarar det. Jag har på mig halsduk, vinterjacka, mössa, vantar och mina uggs men fryser ändå. Käre värld...
Snackade precis med Sarah, hon skulle jobba lite idag sen skulle hon komma förbi hit senare och hälsa på. Ska bli roligt!
Jag, Helene och Sarah har gjort mycket roligt i våra dagar, våra familjer är släkt med varandra, så vi har känt varandra i princip hela livet. Så många underbara minnen finns i mitt huvud, och på min dator, haha! Om jag skulle lägga upp dem skulle min blogg överhettas och lägga av! Men lite kan jag bjuda på.



Jag och Helene i somras


Det var en mysig dag i solen


Hahahah, jag och Sarah för många år sedan när vi åkte pulka


Jag och Sarah för typ två år sedan


Jag och Helene, Halloween 2009


Helene och Max i somras


Haha, Helene var jultome 2009!


Det var några av massvis med bilder på oss genom tiderna. Och fler ska det bli!


Hej mitt vinterland.


(fråga inte...)














 


Gott och blandat!

Håhåjaja. Idag är det lördag och snart har ännu en vecka passerat. Och snabbt har den gått, jajjamen!
Veckan började med jobb, sen var jag ledig onsdag till fredag, då kom nuvarande norgepöjken Daniel och hälsade på. Var roligt att träffa honom då vi ej har setts på ett halvår. Vi pratade lite, åkte till Gävle för shopping, hälsade på mor och far, och Buster såklart, som Daniel hade saknat!


Inne på en toalett på järnvägshotellet, haha. En rolig upplevelse!

Danieeeel i bilen påväg till Valbo

Glaaaad



Vad har då mer hänt på sistone? Har ju inte uppdaterat med bilder så bra, så tänkte ladda upp några jag har fått tag i. För några veckor sedan var jag och några brudar från jobbet hemma hos Madde och stänkte på! Blev krogen tillslut, förfesten innehöll god mat, massa skratt, prat, dans, bikiniöverdel (!?) som av någon anledning jag fick på mig, men dumpade den när vi for till krogen.


Bästa brudarna!

Jag och Mia



Sen hade vi även en kickoff på jobbet för att kicka igång det nya projektet. Massvis med folk samlades på stadshotellet, det bjöds på trerättersmiddag, prisutdelning, alkohol, trubadur och mer. Mycket trevlig kväll med arbetskamraterna.


Jag, Esmi och Madde

Jag och bror

Haha, Anneli, Linda, jag och Linus


Jag och Anneli-älsklingen!





Och till sist slänger jag in en bild från Italien där jag träffade min goda vän Marina för första gången, det var väldigt trevligt och hennes vänner var mycket gästvänliga och som tur var, bra på engelska! Vi käkade pizza på en jättemysig pizzeria, servitören började prata extremt snabbt på italienska med mig, jag satt mest som ett frågetecken, Marina förklarade för honom att jag kom från Sverige. Då lyste han upp och utbrast:
- Sweeedeen?! But you look italian! Oh, I love sweden! ABBA!!! Mamma Miaaaa, Here I go again, schalallaaa

Sen blev han så glad och bjöd oss på en efterrätt, någon slags paj eller kaka med majs i. Låter helt konstigt, I know. Men jag kände inte att det var majs i förrän jag hade ätit upp och frågade. För övrigt tyckte Marina och hennes vänner att svenska lät som finska, haha. Ja... Undrar om dom har hört finska någon gång?


Marina, jag och hennes två vänner från skolan





Sådäärja, nu har ni blivit uppdaterad med både text och bild! Har lite bilder från Sandra igår, då vi hade julmys, kikade på idol och avslutade kvällen med charader. Kan säga att det var längesen jag skrattade så mycket! Men de bilderna har jag inte hunnit ladda in i datorn ännu, så de bilderna dyker upp vid ett senare tillfälle!

Ikväll vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, står mellan att festa eller vara nykter just nu. Skulle vara kul att dra på fest, men jag pallar nog faktiskt inte att vara bakfull. Jag vill bara vakna upp i morgon, må bra och söndagsstäda och göra nyttiga hussysslor här hemma, vilket jag troligtvis inte kommer kunna göra om jag dricker ikväll, då min kropp är 60 år när det kommer till alkohol, det vill säga att jag blir extremt lätt bakis. Så vi får se helt enkelt! Nu ska jag fortsätta kolla på Leila bakar på tv:n, hon julbakar just nu. Måste kolla och inspireras så jag kan göra lika goda och snygga bakelser till jul. Christine julbakar 2010, sen kommer jag bli känd på mina bakverk och flyttar till LA där jag startar upp ett eget svenskt bageri och tjänar miljoner, sedan byggs företaget ut i hela världen och jag blir världskändis och festar på med Lady Gaga, som senare sponsrar mitt bageri med en låt så jag blir ännu mer känd. Sen när jag blir gammal och grå låter jag mina barn eller barnbarn ta över företaget, och så går det i arv i flera hundra år framåt, och vårat familjeföretag får IKEA att blekna!

 


Haha, jag blev tvungen att lägga ut denna bild som ett avslut. Hur sjutton ser jag ut i ansiktet? Ser ut som att jag kisar med ögonen hur mycket som helst! Men håret vill jag ha tillbaka, gärna nu. Gärna bara jag knäpper med fingrarna... snälla?


RSS 2.0