Måndag

Jahapp, här trodde jag att jag skulle våga. Men såklart fegade jag ur.. Det gäller den så kallade Litterära Aftonen som är i morgon. Vår klass och några andra klasser ska läsa upp några av våra egna texter inför en publik. När detta först kom på tal tvekade jag starkt på att jag skulle ställa upp, men med tiden ändrades min inställning och jag kände att det var något som jag skulle kunna klara av. Tiden gick och Litterära Aftonen kom allt närmre. Jag var fortfarande hyfsat säker på att jag skulle stå där på scenen framför publiken och stolt läsa upp mina texter.  Visst, det skulle vara en utmaning, men en bra sådan. Jag kände att det var något jag skulle kunna klara av - tills idag.
Allt började med att jag fick reda på att Litterära Aftonen var i morgon, inte på onsdag som jag trodde. Och jag hade inte förberett mig alls. Sen blev allt värre när vi gick in i skolans aula och jag såg den stora scenen med två mickar stående i mitten. Sen sneglade jag på alla stolar, och tänkte hur många personer som skulle kunna fylla upp dem. Jag gick ut med en av mina lärare och förklarade att jag troligtvis inte skulle kunna medverka. Hon tyckte att det var synd, men förstod, men föreslog att jag skulle vara med och träna och sedan se hur jag kände. Jag nickade och följde sedan med in i aulan igen, satte mig med de andra. Sedan gick vi alla upp på scenen. Visst, alla stolar var inprincip tomma, men jag kände ett starkt obehag och ville verkligen inte. Så jag sa till min lärare att jag inte skulle medverka. Jag kände lite lättnad efter mitt beslut, men var  mest väldigt besviken på mig själv. Så det blev lite blandade känslor.
Satte mig längst bort i aulan med två andra klasskamrater. De fick mig på bättre humör och vi bestämde oss för att spela lite alfabet istället. Så där satt vi och spelade och drack te (jag har typ druckit fem koppar te idag). Efter cirka en timme kom de andra i klassen ut och vi fick sluta för dagen.
Istället för att stå på scenen och läsa upp texter fick jag i uppgift med två andra klasskamrater att stå och välkomna folk och servera fika. Så det är väl det jag ska göra i morgon.
Jag är lite besviken på mig själv och så.. men det kommer nog fler tillfällen. Jag ska inte låta detta göra mig allt för nedstämd, utan jag ska verkligen försöka tänka positivt.
Nu ska jag kika lite på TV, sen blir det en lång promenad för att rensa skallen, efter det ska jag försöka baka något som vi ska bjuda på i morgon under kvällen. Just ja.. jag måste hitta en bra outfit tills i morgon också.. men det får bli senare. Tjingeling!


Onsdag

Då har ännu en dag snart nått sitt slut. Idag har det inte hänt så mycket. Jag vaknade runt klockan ett, kikade på TV ett tag, sedan gick jag upp och åt lite frukost. Efter det så la jag mig i sängen igen, mår fortfarande lite dåligt så jag har varit lite klen i kroppen idag. Anyway, senare på dagen fick jag nog av allt TV-tittande och hoppade in i duschen, gjorde en ansiktsmask, fixade naglarna och så.
Allt fixande gjorde mig hungrig, så jag ställde mig och lagade lite mat - tacos (mums) och placerade mig framför TV:n (Two and a half men visades ju, det kan man ju inte låta bli att kolla på). Sedan ringde Daniel och vi pratade i cirka en och en halv timme. När vi hade lagt på skar jag upp lite apelsinklyftor och kikade på Greys Anatomy. När det var slut städade jag upp lite här hemma.
Jag blev väldigt glad när jag hittade ett par ljusa jeans i garderoben som jag inte har sett på ett tag. Får väl se vad mer jag hittar när jag rensar garderoben, spännande!
Nu ska jag göra lite te, sen ska jag försöka komma i säng.
Ciao.

Tisdag

Idag har varit en tråkig dag, minst sagt. Jag har haft en förfärlig huvudvärk, feber och hosta. Jag hade lite huvudvärk igår också, den gick över under dagen men kom tillbaka senare på kvällen. Jag pratade med Daniel i telefon från klockan tio till cirka halv fyra, så idag vaknade jag sent, vid kvart över två. Knäppte på teven och fastnade där tills det blev mat. Jag har nu bestämt mig för att ge upp potatis, pasta och ris ett tag. Så det blev wook till middag idag. Efter maten blev jag så trött och klen i kroppen så jag la mig i sängen och fortsatte att kika på teve. Tillslut fick jag nog och kände för frisk luft. Tog på mig vinterjackan (eftersom det underbara vårvädret från förra veckan nu har försvunnit, suck!) och mössan, knäppte på Mp3-spelaren och vandrade i cirka en timme. Det var faktiskt härligt även fast jag var sjuk. Kände att jag mådde lite bättre när jag kom hem igen.

I helgen åkte jag som sagt på kryssning med cirka trettio andra släktingar. Birka Paradise. Det var väldigt trevligt! Vi kom fram till huvudstaden vid tre ungefär. Väntade där tills klockan blev fem och de började släppa in alla människor som stod och köade.
Hytterna var väldigt mysiga, istället för ett fönster var det en stor spegel (jag klagade verkligen inte). Vi hann inte göra så mycket, för maten serverades klockan sex.
Till middag serverades det;
Förrätt: Oxfile och en fräsch sallad
Varmrätt: Fläskfilé, potatis och sås med varma grönsaker
Efterrätt: Fruktsorbé och fruktsallad
Under middagen kom kaptenen fram till Verner som fyllde åttio och de tog ett kort tillsammans. Sen fick även Verner en banderroll där det stod; hedersgäst och vi sjöng såklart för honom.
Efter maten kilade de flesta ner till hytterna igen för att fixa till sig, Scotts skulle ju faktiskt sjunga inne på den populäraste klubben.
Alla möttes återigen inne på klubben och festandet kunde börja. Vi höll på tills klubben stängde, och jag hade verkligen hur trevligt som helst. Dagen efter var man en aning sliten, men pallrade sig upp för att äta lite frukost. Sedan gick jag och la mig och vilade ett tag. Sen var det dags för ännu ett mål mat - lunch. Jag åt tacos, mycket gott! Efter det fanns det inte så mycket att göra, vi gick runt och kikade på båten, var ute på däck och tog luft, packade ihop alla saker och gjorde oss redo för hemfärd. Och den färden gick väl bra, jag var trött men hade lite svårt för att sova eftersom en grupp människor bak i bussen inte hade tröttnat på att partaja utan fortsatte tills vi kom fram till Gävle. Där blev det rast och vi åt lite. Klockan nio var vi hemma. Jag bytte om till pyjamas och la mig i sängen och kikade på Beck. Nu vill jag bara se mer Beck, inte nån som typ kan skänka alla filmer till mig?
I morgon vet jag inte vad jag ska hitta på, om jag mår bättre ska jag fixa med rummet. Måste rensa ut garderoben.
Jag har hittat det godaste te´t som någonsin har gjorts! Med smak av äpple, kanel och russin. Tog mig en kopp förra veckan i skolan och jag älskade verkligen det.
Nu ska jag nog hoppa in i duschen, lägga en ansiktsmask, göra lite te och kika på teve resten av kvällen. Med tanke på att jag vaknade vid klockan två idag kommer jag nog vara uppe ett tag.

RSS 2.0