Barnvakt!

Hejsan!
Just nu sitter jag hemma hos Ulrica och är barnvakt åt Elias, har varit här sen tio i morse. Allt har gått bra, Elias lekte mest med hans kompis som bor granne med honom. Jag var extremt trött i morse så det blev en hel del koppar kaffe, blev nästan alldeles hyper! haha. Hur som helst, här är lite bilder fån dagen;


Kaffe kaffe kaffe!


Sen blev jag pigg pigg pigg!


Kaffe kaffe kaffe!


Ännu mer pigg!


När Elias och hans kompis hade lekt ett tag inne på rummet såg det ut såhär..


Sen lagade jag lite mat, beställningen av Elias var köttbullar och stekt potatis!


Gick runt och kikade på Elias konstverk, vet inte riktigt vem det ska föreställa..


Konsverk 2


Haha :D


Coolingen själv :)


Elias ville knäppa kort




Nu ska jag bygga lego med Elias, Ulrica kommer nog hem snart tror jag.. Helene kommer också hit och vi ska dra till stan senare, eftersom det är en så kallad "tjejkväll" på stan (affärerna har öppet till nio eller tio på kvällen, det är en massa rea och "prova på" i vissa affärer). Ska bli skoj :)
I morgon ska jag och Helene åka och kika på en utstyrsel åt mig till på Lördag, hoppas jag hittar nåt bra!

En rätt så händelselös dag

Idag har jag faktiskt inte gjort ett skit! Känns inte så hemskt faktiskt, det var ett tag sedan jag bara var hemma och tog det lugnt. Men jag lagade faktiskt maten idag (spaghetti och köttfärssås), så lite nöjd är jag :)
Helene kommer till staden ikväll, hon ska skriva provet till körkortet i morgon, hoppas verkligen att hon klarar det, men det gör hon nog. Vi ska träffas efteråt, kanske tar en fika eller så. På kvällen kommer brorsan och Emma.
Nu tänkte jag ladda upp lite bilder från helgen, när vi firade Björn-Erik.

Haha, jag och Hanna knäppte ett kort för att fördriva tiden (hon ville inte visas) och jag lyckades göra värsta minen :P


Sen så dukade vi i ordning bordet och dekorerade :P


Jag hade lite tråkigt, vettefan hur jag lyckas med alla miner..


Presenter :) det fylldes på lite senare


Hanna fixar och donar


Haha, jag provade en mask, den tryckte verkligen ihop ansiktet, ser lite konstigt ut, men den bjuder jag på! :)


Hanna klädde ut sig lite med


Elias körde samma stil :P


Lite förrätt :) mums


The birthday-kid ;)


Haha, vi köpte lite tutor.. eller vad heter dom egentligen? Aja, ni ser på bilden. Men de fungerade inte riktigt, som ni nog också ser på bilden :P


Haha! Jag och mina jäkla miner alltså..


Hanna såg minst sagt blek ut på denna bild


Sedan bjöds det på tårta :) mums!


Elias var den första som provade på spikmattan

Jag provade på den senare också, och den var inte direkt bekväm! Först gjorde det ont, sen blev ryggen alldeles varm och dunkade liksom. Sen när jag klev av den efter typ tio mínuter var jag alldeles röd om ryggen, kanske inte syns så bra på bilden.. Jag kan inte heller säga att min rygg blev nå bättre av spikmattan, nästan sämre..

Till helgen är det ju Halloween, jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska klä ut mig till, måste diskutera mera med folket :) Det löser sig. Hoppas det blir en rolig helg i allafall.


Hundvakt!

Idag vaknade jag av att Buser hoppade upp i min säng och la sig på mig, han såg så söt ut så jag blev inte sur för att ha blivit väckt. Jag drog på mig lite kläder och tog en morgonprommis med honom.
Mamma opererade ögat idag så jag vaktade buster under förmiddagen, gjorde inte så mycket.. tog det mest lugnt, kastade lite boll med Buster.
När magen började kurra bestämde jag mig för att göra pannkakor (för första gången) och de blev minst sagt misslyckade.. men de smakade gott i allafall, haha. Efter det gjorde jag mig i ordning och gick hem till Hanna. Sen dess har jag bara varit med henne. Ska ta och försöka sova nu snart hade jag tänkt, mina ögon känns tunga..




Christine tycker till!

Jag var nere på stan förut en gång, för ett tag fastnade min blick på en dam som skulle passera ett övergångställe, och hon såg väldigt osäker och rädd ut. En bil stannade, och det var som att hon inte riktigt var beredd på det, ett brett leende syntes i hennes ansikte och medan hon glatt promenerade framåt, vinkade hon glatt till föraren.
Då undrar ni nog vart jag vill komma. Om vi säger såhär, jag tackar inte en förare för att de stannar om jag själv ska gå över ett övergångsställe, varför skulle jag tacka? Övergånsställen är ju till för att vi fotgängare ska kunna ta oss fram, och det är ju förarens skyldighet att stanna och släppa förbi oss. Inte för att så många gör det, jag har varit med om att man har fått stått och väntat och väntat men ingen stannar, eller att någon stannar men man hinner knappt ta sig över halva övergångsstället innan de gasar på och kör, så att man nästan måste springa över. Det värsta jag vet är när jag ser äldre människor som ska passera, och förarna är så hetsiga och stressar dem. Brist på respekt är vad det är.
Däremot kan jag vinka och le när en bil stannar när jag ska passera en väg utan ett övergångsställe, för då har de ju ingen skyldighet att stanna och låta en gå över, men vissa är vänliga och gör det ändå. Men jag kommer inte tacka en bil för att den stannar när jag ska passera ett övergångsställe, för det är helt enkelt deras skyldighet.


Spin City


Kikar på Spin City just nu, rolig serie det där. Ska lägga ifrån mig datorn och krypa ner under täcket hade jag tänkt, mitt internet krånglar så mycket ändå. Ska nog kila in till köket och hämta mig en frukt också..

Good Nighty!


Halloweenkostymer

Satt nyss och kikade runt på vad man kan klä ut sig för skoj till Halloween, men tror nog inte att jag ska klä ut mig så mycket, kanske bara någon detalj. Däremot funderar jag på att klä ut Buster. Hittade lite roliga kostymer;





Hm, vilken tror ni att Buster skulle gilla mest?


Sötnosen!

Törstig katt


Vad kan den här katten vilja måntro?


Lite vatten såklart!

Shopping

Igår var jag och Hanna till Valbo och kikade lite tills Björn-Erik skulle jobba klart. Hanna hittade en himla massa fynd på Gina Tricot, jag hittade ingenting som föll mig i smaken, ovanligt.. vi gick i massor av affärer men jag hittade ingenting, det händer inte ofta vill jag meddela! Men jag hittade lite smycken i allafall :)


Ett guldigt armband som jag tyckte passade bra med klockan min




Ett pärlarband och matchande örhängen


I bilen påväg hem igen hittade jag och Hanna Björn-Eriks arbetarglasögon (han är läkare). Vi blev så klart tvugna att prova dem och dokumentera :P




Läckra va?

Några av världens fulaste djur;













Vacker höstdag och trevligt sällskap!


Jag är redo för en promenad till Sandra!


Buster vad ledsen att jag skulle lämna honom


Utomhus var det härligt väder!



Jag och Sandra stötte på en häst som fick lite färskt gräs


Som sagt, härligt väder


Haha, vi försökte ta en bild på oss, men det var svårare än väntat


Men tillslut tog vi en hyfsad bild i allafall


Sen satt jag och chillade lite i Sandras fotölj


Men sen ropade hon att hon hade hittat en cool pälsmössa, så jag blev tvungen att dokumentera det


Och prova den själv såklart


Carmen tyckte nog att vi var konstiga..




Kom hem vid sju ungefär, gick runt och kikade i rummet..


Hittade en klocka som jag inte har sett på evigheter, då blev jag glaaad




I morgon ska jag till Gävle och shoppa lite, får väl se om jag hittar något skoj. Adjö!



Nattblogg

Har egentligen ingenting vettigt att skriva.. har lite tråkigt för tillfället bara. Har nyss käkat lite grapefrukt, på TV:n visas Arkiv X.
Under kvällen har jag städat på rummet, härligt när det blev klart. Nu ska jag bara fixa lite extra i garderoben så börjar jag få ordning :)
I morgon ska jag ta en promenad med Sandra, sen ska vi sitta hundvakt till fyra. Efter det vet jag inte vad som händer, vi kanske tar en fika eller nåt. Jag sa till henne att vi kunde träffas vid tolv eller ett-tiden.. så om jag inte ska vara som en zombie i morgon så borde jag försöka sova nu. Wish me luck!



Jag ska bli bättre på att lägga ut bilder och dokumentera vissa stunder i min blogg.. ska försöka bättra mig. Hoppas Sandra ställer upp på bild i morgon :)


Promenad, frisyr och skor.

Tog en liten kvällsprommis förut. Provade även att fixa till håret eftersom det var så lockigt på grund av att jag sov med det precis efter jag hade duschat typ. Började kika på lite skor, hittade lite snygga.. sen tröttnade jag och letade upp fula och roliga istället!


Påväg ut från trapphuset


Blev inte så lyckat med frisyren..


Någon som vill ha dessa skor?


Eller dessa?


eller kanske dessa?


Dom här såg ju i allafall bekvämast ut!




Garderobsstädning!

Hejsan hopp.
Sitter i sängen för tillfället, har nyss blivit klart med att städa lite i garderoben.. jag är inte helt klar ännu men orkar inte städa nå mer ikväll. Tänk vad man hittar saker när man städar i garderoben.. jag hittade fem väskor jag knappt har använt och letat efter, haha. Så det var ju en glad överraskning. Försökte få lite ordning på skorna också.. är inte klar med dem heller, men det får som sagt bli en annan dag!


En del av min garderob.. fick lite ordning men är inte klar ännu!


En liten del av min skosamling.. har ingen aning om vart resten ska få plats.. Sen vet jag inte varför det ligger en påse och ett tidningsställ på golvet..


Jag mellan städvarven!

Jag kom på en annan sak också.. jag är väldigt bra på att fynda när jag shoppar! Jag ska ge er några exempel;
* Jag köpte en svart vinterkappa för 400 kr och den skulle egentligen kosta 950 kr.
* Jag köpte ett par bruna stövlar för 299 kr och de skulle egentligen kosta 500 kr.
* Jag köpte ett par bruna mockastövlar för 450 kr och de skulle egentligen kosta 850 kr.
* Jag köpte ett par Replay-jeans för 400 kr och de skulle egentligen kosta 1000 kr.
* Jag köpte ett par koola anna-jeans för 400 kr och de skulle egentligen kosta 1500 kr.
* Jag köpte en vit, kort blus för 70 kr och den skulle egentligen kosta 500 kr.

Orkar inte fortsätta på listan, haha.. men jag tycker i allafall att det var fynd!


Kashmir

Oh let the sun beat down upon my face, stars to fill my dream
I am a traveler of both time and space, to be where I have been
To sit with elders of the gentle race, this world has seldom seen
They talk of days for which they sit and wait and all will be revealed

Talk and song from tongues of lilting grace, whose sounds caress my ear
But not a word I heard could I relate, the story was quite clear




Kvinnan och havet

Den kalla, råa vinden mötte hennes rygg och sände en rysning genom hela hennes kropp. Hon skakade och öppnade ögonen. Såg ut över det svarta havet och vågorna som piskade in mot klipporna.

Hennes röda cocktail-klänning var blöt och hon hade tappat känseln i sina fötter. Bredvid henne låg ett par svarta skinnsandaletter, den ena klacken hade gått av och fördes fram och tillbaka av vinden på de släta klipporna.

Solen hade sedan sedan länge gått ner bakom horisonten. Hon mindes hur hon som liten älskade den här platsen, just den här platsen. Och hur mycket hon älskade att se solen gå ner, det var harmoniskt. Nu var det bara hemskt, smärtbringande och ångestframkallande.

Det mörkbruna, långa och lockiga hårsvallet fördes i harmoni med vinden. Nej. Inte harmoni, inget var harmoniskt. Allt var rått, kallt, orättvist, hemskt..

Det sved till i hennes ögon och hon kände hur en tår rann nedför hennes kind och in i mungipan. Det smakade salt. Påminnde om det svarta havet. Påminnde henne alltför väl.

Hon blundade. Utan att ens hinna reagera kom allting tillbaka. Bilder blixtrade, skrik hördes, känslor högg som knivar i hennes kropp. Bilderna blev allt fler och fick henne att minnas för mycket.
Hon öppnade ögonen.
Tårarna rann, hjärtat bultade och andningen var knapp.

Hon förtjänade inte det här, det var inte hennes fel. Hon var ingen dålig människa.

Ett misstag. En sekund. En stor förändring.



Okej, jag kände för att skriva någonting, kanske inte blev den gladaste texten som finns precis, men jag brukar skriva mycket komedi så jag ville prova på något lite mer.. mindre glatt, haha. Hade tänkt att det ska bli en novell.. Så det fattas ju mycket text, den är inte färdig. Sen har jag inte hunnit läsa igenom den så noga, så det finns nog lite fel eller sånt. Får väl se när jag skriver mer :)
Nu måste jag i allafall verkligen sova..


Pigg och hungrig

Klockan är snart fyra på morgonen och jag är inte trött.. bara otroligt hungrig!
Har suttit barnvakt under kvällen åt Elias, har gått bra. Vi har spelat Pokémon på Nintendo 64 och ritat lite. Sen har han kikat på film.
Åkte hem från Daniel idag också, åkte tåg till Örebro, under resan stannar tåget och ur högtalarna hörs;
- Vi har stannat på grund av en gasläcka, räddningstjänsten är påväg, vi ska försöka lösa detta så fort vi kan och meddelar er passagerare när vi vet mer.
Att tåget lutade gjorde inte saken bättre, inte min kurrande mage heller.
Sen gick det en stressad och en aning tjurig dam som jobbade på tåget och hade inget hopp om att komma iväg snart what so ever!
- Det kan ta timmar, säkert, så förbered er.
Jaja, alla kan ju inte vara muntra hela tiden. Men som tur var så kom vi iväg efter en halvtimme.

Och Elias har inte brist på självförtroende heller kan jag be om att få tala om, vi stod i köket förut och jag kikade igenom hans kort från dagis, som hade kommit i brevlådan. Jag kollar igenom hans klass på dagis och hittar honom och säger medan jag pekar med fingret;
- Där är ju du!
Och Elias svarar utan att tveka;
- Ja! Visst är jag snygg?


Elias somnade framför filmen, Scooby Doo.


Jag sitter i soffan och myser bland alla kuddar :)


Undrar om man skulle passa i kortare frisyr? Jag tänker då inte klippa det om ni tror det.. men jag är nyfiken på hur man skulle se ut, därför försökte jag ta en bild där det såg ut som att jag hade kortare hår.. inte så lyckat.. men men.

Nu ska jag ta en titt i kylskåpet, sen försöka sova!
Ciao!


Onödig fakta

Jag;

* Hatar skyltdockor. De är fula, obehagliga och läskiga. Speciellt skyltdockorna utan peruker.. Gina Tricot har väldigt snygga kläder, men det jag inte tycker om är att de plaserar deras skyltdockor på borden där plaggen ligger. Läbbigt är var det är.'

* Sover oftast med en kudde på huvudet, fråga mig inte varför.

* Måste skriva en packlista varje gång jag ska resa eller åka nånstans, så jag är säker på att jag inte har glömt något.

* Min högra fot är storlek 37 och min vänstra är storlek 38.

okej, nu har jag skrivit lite onödig fakta, som sagt.. och bevisat hur tråkigt jag har för tillfället..

RSS 2.0