Faith

Det går nog inte att kolla på ett avsnitt av Oprah och inte fälla en tår eller flera.
Idag var det inslag om speciella djur och deras egenskaper. Det allra sista inslaget var om en hund, som tro det eller ej, går på två ben!
Jag grät under hela inslaget och blev så tagen av hunden med en sådan kämparglöd, och dess ägare som inte gav upp.
Hunden föddes med missbildade framben, och fick kämpa för att få någon mat från mamman, eftersom de andra friska valparna tog all plats. Så hunden blev allt svagare och svagare. Och mamman gav inte hunden uppmärksamheten som den behövde.
Några veckor senare, adopterades hunden bort och fick ett nytt hem. Då hade den endast tre ben, men det ena frambenet var så missbildat så de fick amputera bort det. Så tillslut hade den lilla hunden endast två bakben.
Och med beslutsamhet från familjen och hunden, lärde de den att med tiden bara använda sig och fungera bra med två bakben. De lärde hunden att gå, hoppa med mera. Och det var inte lätt men de gav inte upp, inte hunden heller.
Idag är hunden frisk och livlig, och går med bara sina bakben.
Historien visar verkligen att om man verkligen vill något och är villig att kämpa för det, så är nästan ingenting omöjligt.
Det handlar om att tro, tro på sig själv och inte ge upp.
Den underbara och inspirerande hunden fick därför namnet Faith.


Faith som valp



Faith som vuxen

Bilderna hittade jag på Google


Kommentarer
Postat av: emii

åååh vilken söt hund! helt otroligt vad man är kapabel till egentligen, samma sak med människor som blir tvugna att operera bort sina lemmar :/

2011-03-17 @ 10:29:27
URL: http://emimys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0